Case Okhta Mall

Okhta Mall -kauppakeskus – kaupunginosan kehityksen ajuri

Elokuussa 2016 yksi SRV:n historian suurimmista kehityshankkeista, Pietarissa sijaitseva Okhta City, etenee tärkeään välietappiin, kun alueen kauppakeskus Okhta Mall avataan.

SRV on kehittänyt Pietarin Okhtan alueella noin 8,5 hehtaarin suuruisen maa-alueen käsittävää Okhta City -suurprojektia jo vuosia. Suunnitelman mukaan noin 400 000 neliön kokonaisuus käsittää muun muassa kauppakeskuksen, asuntoja, toimisto- ja liiketiloja sekä hotelli-, ravintola- ja viihdepalveluja. Hanke toteutetaan vaiheittain, ja kesällä avattavalla uudella kauppakeskuksella on tärkeä rooli koko Okhtan kaupunginosan kehittämisessä.

SRV Okhta mall 1

Helposti lähestyttävät palvelut

Okhta Mall -kauppakeskuksen alue on tarkoin valittu: miljoonakaupungin liikennevirrat ovat sille suotuisat, ja keskus palvelee työmatkaliikennettä erinomaisesti. Lisäksi noin puolen tunnin säteellä kauppakeskuksesta asuu yli 1,5 miljoonaa pietarilaista.

Okhta Mallin, jonka suunnittelusta, rakentamisesta, kehittämisestä ja vuokraamisesta SRV vastaa, toteutuksen avainsanoja ovat olleet yksilöllisyys, käytännöllisyys ja helppokäyttöisyys. Kauppakeskus on suunnattu tavallisille kuluttajille, eli perheille, jotka haluavat hyvää laatua ja kohtuullista hintatasoa. Kauppakeskukseen tulee muun muassa hypermarket, suuri elokuvateatterikokonaisuus, ravintolamaailma, kuntokeskus, erikoisliikkeitä kuten esimerkiksi suuri lastentarvikeliike, sekä useita muoti- ja urheiluliikkeitä.

SRV Okhta mall 2

SRV keskittyy kasvaviin kaupunkikeskuksiin

Parhaimmillaan kaupunkirakennuskohteet kehittävät kokonaisia kaupunginosia ja alueen infrastruktuuria. Ne muuttavat kaupungin yleisilmettä, ja auttavat parantamaan kaupunkilaisten elämänlaatua, sekä vaikuttavat positiivisesti alueen taloudelliseen kehitykseen.

Okhta Mall -kauppakeskus faktoina:

  • Kaksi maanalaista ja neljä maanpäällistä kerrosta
  • Kokonaispinta-ala 148 000 neliömetriä
  • Vuokrattavaa liiketilaa 78 000 neliömetriä
  • Yli 250 liiketilaa
  • 1 900 pysäköintipaikkaa
  • 10 minuuttia Pietarin ydinkeskustasta
  • Avautuu elokuussa 2016
  • Yli 2 500 työpaikkaa
  • Okhta Mallin omistaa SRV ja SRV:n ja suomalaisten sijoittajien – Ilmarisen, Spondan, Eteran, Onvestin ja SRV:n – muodostama kiinteistösijoitusyhtiö Russia Invest
  • Okhta Mallin lisäksi vuonna 2016 valmistuu Moskovaan kauppakeskus Daily. Lisäksi SRV:llä on Pietarissa vuonna 2013 avattu kauppakeskus Pearl Plaza.
 

Uusissa kaupunkikohteissa yhdistyvät palvelut, työpaikat, mahdollisuus nykyaikaiseen asumiseen ja hyvät liikenneyhteydet. Kaupunkirakentamisen taustalla vaikuttavatkin vahvasti länsimaista elämäntyyliä muokkaavat megatrendit, kuten väestön keskittyminen kaupunkialueille, yhteisöllisyyden kaipuu, ikääntyminen ja ekologisten arvojen nousu.

Okhta Mall-kauppakeskus on tyyliltään skandinaavinen, ja sen rakentamisessa on otettu huomioon viimeisimmät kansainväliset energiamääräykset ja ympäristösuositukset. Tavoitteena on saada kauppakeskukselle LEED Gold -sertifikaatti, mikä edellyttää muun muassa hyvää energiatehokkuutta.